Gedachten creëren mede je klachten

② mind ✎ jan van rosmalen Sep 20, 2023
mindset verander je gedachten

Voel je je weleens down? Heb je vaak van die futloze dagen? Dan is er iets met je energieniveau aan de hand. Albert Einstein legde dat uit aan de hand van E = mc², zijn formule om de massa-energierelatie aan te duiden. 

 

Het zit zo: massa (M) en energie (E) zijn twee verschillende aanduidingen voor dezelfde onderliggende grootheid. Een voorbeeld: als je laag in je energie zit, betekent dit dat je trilling (wat energie in feite is), laag is. Wil je hoger in je energie komen, zul je er dus voor moeten zorgen dat je persoonlijke trilling omhoog gaat.

 

Gedachten zijn energie

Moeder Natuur heeft een prachtig systeem ontworpen. Het lichaam waarin we huizen heeft een lage trilling, vandaar ook de dichtheid ervan. Je kunt je voorstellen dat een steen een nóg lagere dichtheid heeft. Gelukkig zijn wij mensen meer zijn dan een steen. Wij hebben bewustzijn en door dat bewustzijn zijn wij bewust van ons denken. En laat dat denken nu een heel hoge trilling hebben. Tenminste, als je de júíste gedachten hebt. De reden dat we je je down voelt, komt omdat daar gedachten mee gepaard gaan die je als negatief ervaart. Als je verdrietig, gefrustreerd of boos bent, dan heb je gedachten die bij de emotionele toestand horen die je ervaart. Ben je blij, vrolijk en opgewekt dan is je gedachtenstructuur wezenlijk anders. 

 

Hoe jij denkt, is hoe jij je voelt

Massa en energie zijn dus gelijk aan elkaar; hoe jij denkt, is hoe jij je voelt. Als je dit begrijpt, hoef je maar voor één ding te zorgen: positieve gedachten. Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, zeker als je in een lage energie verkeert. Maar weet dat dit dé oplossing is. Blijf niet hangen in een geconditioneerd, Pavloviaans patroon. Herken dat je in een patroon zit. Het patroon herkennen, is je weg eruit. Jij bent namelijk degene die het patroon herkent, je bent het patroon niet. Kies hoe je je wilt voelen.

 

Gebruik hiervoor de zin: 'Ik ben...' en vul die aan met een positieve affirmatie, bijvoorbeeld: 'Ik ben gezond', 'Ik ben gelukkig' of 'Ik ben dankbaar'. Het herkennen van oude patronen is een van de eerste stappen om van langdurige mentale en fysieke klachten af te komen. 

 

Jan van Rosmalen

Bewustzijnsonderzoeker

Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

Doe de zelfscan en meld je daarna aan voor de gratis masterclass.

Doe de (gratis) zelfscan

Wil je meer inspiratie? Lees verder...

Voor alle artikelen klik hier.

 

Over dingen die je niet kunt zien

Sep 07, 2024

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 2 van de 2)

Jun 10, 2024

Emotie, eerst fysiek belicht (Deel 1 van de 2)

May 27, 2024